Това коментира депутатът от ДБ Ивайло Мирчев. Процесът на диверсификация започна

...
Това коментира депутатът от ДБ Ивайло Мирчев. Процесът на диверсификация започна
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: В парламента стана ясно руското ядрено лоби frognews.bg

Това разяснява депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев.

.

 

Процесът на диверсификация стартира от дълго време, а задачата е да бъде приключен до 2024 година, с цел да може V блок да бъде зареден с различно гориво, което няма нищо общо с Русия и при производството няма взаимозависимост от съветски съставни елементи.

 

През март 2022 година бях в Украйна. Там се срещнах с някогашния министър на енергетиката на Украйна. Попитах го по какъв начин 15-те функциониращи нуклеарни реактора в Украйна се оправят. Отговорът му: " Половината работят с американско нуклеарно гориво, другата половина с съветско. След като Путин ни атакува уведомихме Русия, че стопираме да използваме тяхно гориво и минава напълно на американско. ", показва той.

 

За страдание съветското лоби в България към момента оказва мощен напън процесът на диверсификация в България да не приключи до 2024 година, с цел да бъде изтърван още един цикъл и да останем подвластни от волята на Путин.

 

Време е да се постави завършек на това и всеки да е наясно, че персоналните му желания, русофилщина, путинофилщина (дори носталгията по младостта, когато в АЕЦ-а са работили шест блока) свършва там, където стартира ползата на България!, безапелационен е политикът от Демократична България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР